З’явилися фото ураженого підводного човна «Ростов-на-Дону»

У мережі з’явилися фото пошкодженого російсько підводного човна «Ростов-на-Дону» в окупованому Севастополі.

З’явилися фото ураженого підводного човна “Ростов-на-Дону”
З’явилися фото ураженого підводного човна “Ростов-на-Дону”

Зображення свідчать, що човен Чорноморського флоту рф зазнав значних пошкоджень в результаті українського удару.

На першому оприлюдненому в понеділок фото можна побачити велику пробоїну в носовій частині корпусу російського дизель-електричного підводного човна «Ростов-на-Дону».

Човен був уражений вночі 13 вересня, коли він перебував на ремонті у сухому доці Севастопольського морського заводу. Нагадаємо, що поряд з ним на судноремонтному підприємстві знаходився великий десантний корабель (ВДК) проєкту 775 «Минск» і теж отримав обширні пошкодження.

На другому фото видно велику пробоїну діаметром кілька метрів на правому борту підводного човна.

Припускають, що удар по російському човну і десантному кораблю у Севастополі міг бути завданий франко-британськими крилатими ракетами SCALP/Storm Shadow з літаків Повітряних сил ЗСУ.

Оприлюднені сьогодні фото підводного човна «Ростов-на-Дону» флоту країни-агресора, можуть свідчити підтвердженням попередньо припущення застосування крилатих ракет проти російських кораблів в тимчасово окупованому Криму.

Це випливає з місць ураження корпусу. На фото ми бачимо, що ракети уразили ціль зверху, а також великі розміри пробоїн свідчать, про вибух потужної бойової частини, які є у сучасних крилатих ракетах, що перебувають на озброєнні ЗСУ.