Почалася зустріч у форматі Рамштайн: експерт розповів чого чекати Україні

Під час зустрічі у форматі Рамштайн США можуть прийняти рішення про передачу нашій державі ATACMS, а Німеччина щодо ракет Taurus.

Почалася зустріч у форматі Рамштайн: експерт розповів чого чекати Україні
Почалася зустріч у форматі Рамштайн: експерт розповів чого чекати Україні

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Рамштайн це такий формат, який не містить „вау“ новин. Але якщо на цій зустрічі ми побачимо продовження минулого рівня підтримку, яка демонструвалася за часів міністра оборони Резнікова, та продовження налаштованого процесу — надання військової допомоги, то це вже буде позитив. Тоді ми цією ротацію міністрів, не отримали мінусів. Однак варто пам’ятати, що Умєров робить ставку на перезавантаження в Міноборони. Це буде помічено учасниками формату Рамштайн. Хотілося щоб ми не мали затримок з постачання снарядів, які ми не отримуємо у певній кількості з боку європартнерів», — каже політолог.

За його словами, на зустрічі буде прийматися низка прикладних рішень, які навіть не потребуватимуть публічних заяв.

«Тим неменше Умєров провів підготовку до Рамштайну і мені здається, що США приймуть рішення про передачу нашій державі ATACMS, а Німеччина щодо ракет Taurus. З новим міністром Україна має показати, що рівень співпраці лишився, як мінімум на тому ж рівні. Однак ми знаємо, що Умеров хоче залучати до формату Рамштайн більше країн. А певний фундамент для цього буде закладено», — каже експерт.

Також І. Чаленко, підкреслив, що Р. Умєров має очолити лінію, що корупції в Міноборони немає та задекларувати курс на прозорість роботи Міноборони.

«Умєров засвідчить, що зміни в Міністрестві будуть. Будуть впроваджуватися антикорупційні кроки. Серед них цифровізація процесів та питання аудиту», — резюмує експерт.