Які пільги передбачині сім’ям загиблих військослужбовців: подробиці

Відповідно до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» сім’ям загиблих Захисників і Захисниць України надаються відповідні пільги.

Які пільги передбачині сім’ям загиблих військослужбовців
Які пільги передбачині сім’ям загиблих військослужбовців

Про це заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

Так родина загиблого військовослужбовця має право на пільги з приводу безплатного одержання ліків, лікарських засобів та пільгу на щорічне медичне обстеження тощо. Також до даної групи відносяться санітарно-курортне лікування та одержання компенсації вартості самостійного такого лікування.

Також, однією з пільг є знижка оплати за користування житлом та комунальними послугами в розмірі 50%.

Також, щодо житла існує пільга з приводу ремонту, а саме:

— позачерговий безплатний капітальний ремонт власних жилих будинків;

— першочерговий поточний ремонт жилих будинків і квартир.

Родичам загиблих Захисників доступне позачергове забезпечення житлом, які потребують поліпшення житлових умов. Також, однією з пільг є одержання позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт жилих будинків, та доступне першочергове право на вступ до житлово-будівельних кооперативів.

Сім’ям загиблих військовослужбовців надається знижка на паливо у розмірі 50% для продажу населенню.

Також, сім’ям надається виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи. З приводу працездатності, то в родичів є більше право на залишення на роботі при скороченні штату працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва та на працевлаштування в разі ліквідації підприємства, а також використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час.

Членам сім’ї надається першочергове користування всіма послугами зв’язку та встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів.