Експерт прокоментував відкриття е- декларацій чиновників

Відкриття е- декларацій чиновників роблять в угоду західним партнерам. Особливо на боротьбу з корупцією в Україні це не вплине

відкриття е- декларацій чиновників
відкриття е- декларацій чиновників

Про це в коментарі i-ua.tv заявив економіст Олег Пендзін.

" Відкрити е- декларації нардепів від України вимагали західні партнери, як один з елементів боротьби з корупцією. Хоча корупція, як елемент існує у всіх країнах. Це так звана прийнятна корупція. Тому відкриття декларацій — шлях формування до прийнятного відношення до корупційних процесів, які є в Україні. Загалом (кажучи) не думаю, що це суттєво щось змінить. У нас вже були відкритими е- декларації, але корупція не зникла. Як крали, так і крадуть, як брали хабарі, так і продовжують брати", — каже економіст.

На його думку, відкриття е- декларацій чиновників роблять в угоду західним партнерам для боротьби з корупцією, якої вони вимагають від керівництва України. Саме тому президент і наклав Вето на закон про закриті е- декларації під час війни.

" Це сприятиме більшій довірі до України зі сторони наших партнерів. Однак це навряд чи вплине на боротьбу з корупцією", — резюмує економіст.

Нагадаємо, що Верховна Рада підтримала пропозиції президента Володимир Зеленського щодо відкриття електронних декларацій.