ЗСУ прорвали «Лінію Суровікіна»

Українські механізовані підрозділи пересікли російський рубіж оборони також відомий як «Лінія Суровікіна», котра мала зупинити український наступ.

ЗСУ прорвали «Лінію Суровікіна»

Про це повідомляють OSINT-аналітики проєкту GeoConfirmed, опираючись на опубліковані росіянами фото та відео з передової.

російський безпілотник в районі населеного пункту Вербове зняв штурмові дії українських військових на так званій першій лінії оборони, котра також відома як «Лінія Суровікіна».

росіяни силами 56 парашутно-десантного полка 7 десантно-штурмової дивізії та підрозділами так званого добровольчого формування «БАРС-11» намагались відбити атаку.

На опублікованих кадрах механізовані підрозділи однієї із десантно-штурмових бригад ЗСУ на бронетранспортерах Stryker та БМП Marder 1A3 рухаються вздовж посадки, що знаходиться вже за межами траншей (тут).

Лінія оборони представлена системою із мінних полів, протитанкових ровів, інженерних загороджень та піхотних траншей. Вся система оборони прикрита вогнем артилерії.

Слідом за цим піхотні підрозділи почали зачистку окопів та розширення зони прориву за підтримки бронетехніки.

На кадрах росіян показано, що артилерія намагається зупинити рух техніки щільним вогнем вздовж дороги.

Наразі перед українськими військовими стоїть задача закріпитись на позиціях та утримати їх під натиском російських контратак для того, щоб території можна було вважати звільненими.

Крім того, також стоїть задача із розширення плацдарму за лінією укріплень для забезпечення подальших маневрів вглиб окупованих росіянами територій.