Це лише гра словами без будь-якого сенсового наповнення, — політолог про заяву Лаврова

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров 20 вересня на сесії Генасамблеї ООН заявив, що росія готова до переговорів щодо України, але жодних пропозицій про припинення вогню не розглядатиме.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Заяву Лаврова прокоментував політолог Віталій Кулик для телеканалу I-UA.tv.

«Це лише гра словами без будь-якого сенсового наповнення. Я не погоджуюся з колегами, які вважають, що це якісь сигнали Москва передає вустами Лаврова. Ні. Це лише гра слів, які гарно звучать, — як визнання територіальної цілісності, апеляція до статуту ООН, цитування української декларації про незалежність. Це все нічого не означає, тому що потім Лавров сам себе заперечує, говорячи про те, що ніяких підстав для зупинення війни чи припинення вогню немає. Відповідно, шукати там якісь сигнали просто немає сенсу», — вважає він.

На його думку, немає ніякого значення, що Лавров говорить на засіданнях Генасамблеї ООН.

«За великим рахунком, треба дивитись на конкретні дії на фронтах. На фронтах Росія чинить спротив, контратакує, посилює терор на окупованих територіях, вводить режим тоталітарного терору на Донбасі, в окупованій частині Донецької області, посилює режим терору на півдні України, займається депортацією населення в Криму та на півдні України, вивозить наших людей невідомо куди, обстрілює критичну інфраструктуру в Україні, намагається здати максимального удару по продовольчій безпеці України, таким чином провокуючи голод не в Україні, а за кордоном в країнах, які потребують українського зерна, в Африці та в третіх країнах. Тому поки що говорити про якийсь сенсовий розбір заяв Лаврова, я вважаю, що недоцільно», — зазначив Кулик.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.