Тепер Україну будуть грабувати транснаціонали — експерт про чергове підпищення тарифів

З початку Україну грабували власні олігархи з росіянами, а тепер будуть грабувати за вказівкою транснаціоналів.

Тепер Україну будуть грабувати транснаціонали
Тепер Україну будуть грабувати транснаціонали

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Міністерка Жолнович робить заяви на прикладі Третьякової. Вона її достойна учениця. Нещодавно голова уряду Шмигаль виступав і сказав, що на цей опалювальний сезон не будуть підіймати тарифи. Однак Жолнович ще раніше відзначилася заявою, що українцям дуже комфортно жити під час війни і тому їм треба вийти з зони комфорту і треба ламати все соціальне, що є. Вона недалеко пішла від своєї вчительки Третьякової. З іншого боку треба згадати, куди підвищувати тарифи, коли з 2014 року ми маємо в 11 раз підвищення тарифів на газ. Також в 9 разів були підвищені тарифи на електроенергію і в 6 разів на опалення. Куди ж ще підвищувати? Хоча за прогнозами Нацбанку після цього опалювального сезону навесні хочуть підвищити ціни на електроенергію до 3,5 грн за кв. Тобто ще в 1,5 раза. Мабуть у планах підвищення цін на газ та інші комунальні послуги», — каже експерт.

Він нагадав, що за словами нового голови Нафтогазу, Україна буде повністю забезпечила газом власного видобутку.

«А він значне дешевше за імпортований, тому Україна, як суверенна держава повинна вирішувати, які ціни будуть у неї для населення на внутрішньому ринку. То виходить так, що з початку Україну грабували власні олігархи з росіянами, а тепер будуть грабувати за вказівкою транснаціоналів. Різні грантоїди передають свої бажання в посольства іноземних держав, а ті вже планують свої вимоги. Наприклад, це стосується меморандумів з МВФ. Насправді все, що записано в меморандумі МВФ пропонують наші урядовці та члени Нацбанку. Начебто вони це роблять для стабілізації балансу бюджету. У них примітивне бачення. Крім того, щоб скорочувати соціальні видатки, інших шляхів, як відновити та стабілізувати економіку не бачать. Тобто не бачать інших економічних методів, крім підвищення тарифів. Ще одним конкурентом на світовому ринку буде менше», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів готовий до підвищення цін на газ та електроенергію для споживачів, згідно з рекомендацією США щодо «лібералізації тарифів». Про це в етері телемарафону повідомила міністерка соцполітики Оксана Жолнович,