Захід зараз задався такою метою, що не тільки потрібно надавати зброю Україні, — Сергеєв

Захід зараз задався такою метою, що не тільки потрібно надавати зброю Україні, а й треба озброювати людей знаннями, в першу чергу.

Микола Сергеєв у програмі "Суспільні діалоги"
Микола Сергеєв у програмі "Суспільні діалоги"

Про це сказав голова правління ГО «Громадська рада самоврядування» Микола Сергеєв у програмі «Суспільні діалоги» на телеканалі I-UA.tv.

«Стосовно формування тих наративів у Заходу, що робити з нами, як допомогти нам, я бачу не явно. (…) Минулого тижня я мав брати участь у конференції в Кракові, яку організовує Краківський університет. Я бачу, як вони переймаються цим питанням, що ж робити з нами, з таким сусідом, скажемо так, неосвіченим», — повідомив він.

На його думку, в Україні немає основи немає в знаннях і навичках щодо місцевого самоврядування.

«У всіх партіях є розділи про розвиток місцевого самоврядування. Це зобов’язання. Місцеве самоврядування — це пряме народовладдя, тобто зобов’язання кожної політичної партії. Якщо вона хоче залишатися при владі та спиратися на народ, виконуючи його прагнення, то вона повинна розвивати самоврядування, вона в статутах це має. Але розуміння, як це виконувати, не мають на всіх рівнях», — пояснив гість програми.

В Україні, за його словами, дійсно не вистачає тих кадрів, які могли б врегулювати це питання та навчати людей, бути провідниками.

«Якщо партія бажала б залишатися при владі, то в першу чергу партія повинна мати осередки. Де ж ті осередки? Де вони працюють? У разі навчання місцевого самоврядування, тобто народовладдя, такого не відбувається. Захід це бачить, вони пройшли той період, коли вони думали, що в нас це є. Зараз вони знімають ці рожеві окуляри, і ми їм допомагаємо в цьому», — підсумував Сергеєв.