В ГУР розповіли про результати удару по авіаційному заводу у Смоленську

Головне управління розвідки Міноборони України розкрило ціль удару по російському Смоленську.

В ГУР розповіли про результати удару по авіаційному заводу у Смоленську
В ГУР розповіли про результати удару по авіаційному заводу у Смоленську

Удару було завдано у неділю 1 жовтня. Безпілотники атакували Смоленський авіаційний завод, що входить до російської держкорпорації «Тактическое ракетное вооружение».

За даними розвідки, внаслідок цього удару порушено процес з виробництва ракет Х-59 класу «повітря-поверхня» різних модифікацій.

«Згідно з підтвердженими даними, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства держави-агресора», — повідомили в управлінні.

Там додали, що ракета Х-59 (у модифікації Х-59МК2) з дальністю пуску до 280 км ― одна з тих, якими бойові літаки російських повітряно-космічних сил найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні, під час повномасштабного вторгнення.

У ГУР уточнили, що від застосування такої російської зброї найбільше страждають: Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська області.

За словами російського чиновника, ціллю безпілотників був місцевий авіаційний завод.

Він також заявив, що дрони нібито були подавлені засобами радіоелектронної боротьби і протиповітряної оборони.

Про постраждалих та пошкодження об’єктів у російському місті не повідомлялося.

Основні напрямки діяльності Смоленського авіазаводу: серійне виробництво виробів, розроблених на підприємствах корпорації «Тактическое ракетное вооружение»; виготовлення за індивідуальними замовленнями літаків Як-18Т, СМ-92Т; технічне обслуговування літаків Як-18Т і виготовлення запчастин до літаків Як-40, Як-42. У жовтні 2022 року влада російського регіону повідомляла, що міністерство оборони країни-агресора завантажило завод держзамовленнями до 2025 року.