СБУ затримала ще одну колаборантку на звільненій частині Херсонщини

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала ще одну пособницю рф під час стабілізаційних заходів на звільненій частині Херсонщини.

СБУ затримала ще одну колаборантку на звільненій частині Херсонщини
СБУ затримала ще одну колаборантку на звільненій частині Херсонщини

Фігуранткою виявилась мешканка Білозерського району, яка після захоплення регіону підтримала російських загарбників і запропонувала свою «кандидатуру» для роботи в окупаційних органах.

Враховуючи її прокремлівські погляди та наявність економічної освіти, жінку призначили «головним бухгалтером» у захопленій районній лікарні, яку рашисти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона.

На цій «посаді» ворожа поплічниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні.

Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилась на території району, вона була впевнена у своїй невинуватості. Втім, співробітники СБУ її викрили.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111−2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) та обрано запобіжний захід ˗ тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи з викриття ворожої поплічниці проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.