На Таврійському напрямку логістика армії рф ускладнена через негоду

Російські сили на Таврійському напрямку через негоду використовують менше авіації, а їхня логістика є ускладненою.

На Таврійському напрямку логістика армії рф ускладнена через негоду

Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода. Ранок) заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

«Другу добу поспіль активність авіації та артилерії ворога падає. Протягом минулої доби ворог завдав 8 авіаційних ударів та здійснив 455 обстрілів. Але окупанти продовжують штурмові дії на Авдіївському та Мар’їнському напрямку, де здійснили близько 15 невдалих атак в районах Авдіївки, Новомихайлівки та Мар’їнки. Загалом на Таврійському напрямку зафіксовано за добу 18 бойових зіткнень з ворогом. Ми продовжуємо наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Маємо черговий успіх західніше Вербового. Дещо активність на нашому напрямку впала. Ми пов’язуємо це з погодою і з тим, що ворог перегруповується частково», — розповів Штупун.

За його словами, авіацію російські сили менше застосовують через те, що погода нельотна, видимість погана.

«Зараз вийшло сонце, можливо, ворог знову активізується», — додає речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Штупун зауважує, що армія рф зараз зосереджена саме на Авдіївці та Мар’їнці — продовжує там штурми.

«Ворогу потрібно підтягнути резерви, потрібно підтягнути боєприпаси. Трошки пішли дощі, логістика, скажемо, утруднена. Але, я думаю, ворог не розслабиться і буде далі десь штурмувати, відволікати нас від наступу», — зазначає він.

Нагадаємо, наприкінці вересня повідомлялося, що ворог готується наступати на Лимано-Куп'янському напрямку, фіксується підвищення активності авіації.