Все що було вкрадено, треба повернути — правозахисник про відкриття е- декларування

Після відкриття електронного декларування всіх чиновників, які збагатіли за рахунок українців, треба притягнути до кримінальної відповідальності.

правозахисник прокоментував відкриття е- декларування
правозахисник прокоментував відкриття е- декларування

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павличенко.

«Все що було вкрадено, повинно бути повернуто. Яким чином це буде — думаю, що під контролем громадськості. Адже чиновники робили все, щоб приховати те, що вдалося вкрасти в українського народу. Мало того, відносно е- декларування, то відкриття декларацій насправді робиться для галочки. Але якщо громадськість не буде порушувати ці питання, то нічого не буде рухатися. Громадськість має нарешті зрозуміти, що всі депутати повинні бути не просто під контролем, а під прицілом та пильним оком, тоді почнуться зміни», — каже правозахисник.

На його думку, після відкриття е- декларацій і їх перевірок, всіх винних мають притягти до відповідальності.

«Має розпочатися кримінальне провадження. Все награбоване потрібно повертати. Для цього є певна процедура. А не так, як це зараз відбувається з ексголовою Верховного суду — Князєвим. Між собою все поділили хабарі та крадені кошти, а тепер ще й Князєву мають повернути ці кошти. Крім того, треба забирати гроші, у тих, хто втік з України. Наприклад, у генерала Наумова, якого до речі, вивозив за кордон ексголова СБУ Баканов. А ще після цього отримав посвідчення адвоката. Тому суспільство повинно підіймати ці питання. Зокрема про повернення вкрадених коштів до бюджету, який має бути перерозподілений між територіальними громадами та громадянами», — резюмує правозахисник.