Усі терористи з одного джерела — з Кремля, з росії, — Новак

Те, що зараз відбувається в Ізраїлі, — це квінтесенція тероризму у світі. І вже практично весь світ побачив, що центр тероризму знаходиться в Кремлі.

Андрій Новак у програмі "Суспільні діалоги"
Андрій Новак у програмі "Суспільні діалоги"

Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«Недаремно так званий президент Палестини їде на поклін у Кремль просити якогось очевидного захисту. Тут уже фактично всі карти виставлені, усі карти оприлюднені. Тепер увесь світ розуміє, що терористичне зло фінансується, забезпечується зброєю, навіть навчається, усе це відбувається в росії. Тобто росія — це джерело, першоджерело тероризму у світі.

Гість програми сподівається, що тепер цивілізований світ «буде міцніше реагувати», ніж зараз. Події в Ізраїлі підштовхнуть увесь світ до активніших дій щодо надання озброєння.

«Зокрема можна розраховувати, що й Україна отримає швидше та більше допомоги військової, і, перш за все, тієї зброї, яку просить наш Генеральний штаб. Тому що подолати це зло, очевидно, можна тільки військовим шляхом. Тобто не дипломатичним, не політичним, ніякими переговорами з організаціями та країнами, які просто приходять на чужу територію та розстрілюють усіх підряд. Те, що ми бачили в Ізраїлі, — абсолютна аналогія з тим, що ми маємо на українській землі, на жаль.

На його думку, аби викорінити це зло — росію, треба змінити ситуацію в самі країні. Тобто російська федерація в тих кордонах, з тими величезними ресурсами, якими вона володіє на цих величезних кордонах, уже не має права на існування.

«Цьому народу не можна давати такі величезні ресурси, тому що ці ресурси російський народ перетворює на зброю та на вбивство всіх навколо себе, по всьому світу. Я думаю, що подібні висновки вже зроблені, або на шляху до них, хто ще вагався до якогось останнього моменту. Сподіваюся, що цивілізований світ уже буде реагувати відповідно до тих дій, які здійснюють ці терористичні країни, терористичні організації. Тому що фактично зараз вони скупчуються, ці всі терористи навколо Кремля, це і ХАМАС, і Хезболла, і Талібан, який попросив шлях їм відкрити, і вони зруйнують Єрусалим. Тобто всі вже карти виставлені. Усі терористи з одного джерела — з Кремля, з росії», — підсумував Новак.