За якої умови почнеться Третя світова війна: відповідь політолога

Іран через ООН надіслав приватне повідомлення Ізраїлю, що він може втрутитися, якщо ЦАХАЛ продовжить свою військову кампанію в Секторі Гази.

За якої умови почнеться Третя світова війна: відповідь політолога

Політолог Віталій Бала вважає, що втручання Ірану у війну в Ізраїлі не означатиме початок Третьої світової війни. Про це він сказав у коментарі телеканалу i-ua.tv.

«Я вважаю, що Третя світова війна не почалася, хоча багато хто про це вже говорить. З моєї точки зору, Третя світова війна може початися при одній головній умові — коли в ній беруть участь дві великі країни, які мають ядерну зброю. росія бере участь у війні в Україні. Якщо зайде Іран і потім втрутяться США, то це вже буде початком Третьої світової війни. Бо вже тоді буде друга велика держава з великим ядерним потенціалом — США, яка вступає у військові дії», — зазначив експерт.

За його словами, війни в Україні та Ізраїлі так чи інакше взаємопов'язані, бо і там, і там є інтереси росії та її участь непряма чи безпосередня.

«На Близькому Сході також росія себе проявила. Тому якщо зайдуть у цю війну на Близькому Сході Сполучені Штати, то тоді це можна буде називати початком чи першим етапом Третьої світової війни. Зараз, коли я чую такі заяви, вони для мене трохи дивні», — додав Бала.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.