Через дії влади Україну можуть перетворити на бананову республіку — Суддя Конституційного Суду у відставці

Якщо нам США давали кошти на створення обороноздатної промисловості, то треба не просто бити по рукам, а відсікати голову.

Україну можуть перетворити на бананову республіку
Україну можуть перетворити на бананову республіку

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Суспільство не завжди розуміє, що саме будуть ревізувати. Адже ми не знаємо тактичну мету ревізорів. Зокрема, чого вони хочуть впливу на наше суспільство чи на нашу владу? Якщо вони будуть говорити, що влада ходить не туди, куди треба, то це зовнішній плив. До речі, проти цього, завжди боровся. А якщо ж вони скажуть, ми вам дали гроші, проте ви їх не правильно витратили, то і треба базуватися на аудиторському аналізу, тоді до нашої влади є 100% претензії. Зокрема, що вони або крадії або корупціонери чи просто не вміють керувати фінансами. Американці повинні провести аудит своїх грошей. Адже вони їх дають з якось метою. Саме тому вони мають перевірити на що саме були витрачені ці кошти. В такому випадку не заперечую проти такого візиту та перевірки», — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що коли розбомбленій Німеччині дали кошти за планом Маршалла, то попередили, що Берлін немає права будувати оборонні заводи.

«Німці на ці кошти закупили новітнє верстато-будівельне обладнання. В ссср кошти пішли на формування бази для вироблення озброєння. Тому Україні зараз необхідні кошти на побудову та модернізацію заводів, де ми самостійно маємо виготовляти наші ракети, шахеди, і так далі. Тому наше суспільство досі не знає, на що саме Україні давали гроші? Якщо нам давали кошти на створення обороноздатної промисловості, то треба не просто бити по руках, а відсікати голову», — каже експерт.

При цьому він не виключив, що є підозра, що транснаціональні компанії хочуть перетворити Україну на бідну бананову республіку.

«Є підозра, що транснаціональні компанії не зацікавлені в українській науці та виробничого потенціалу. Нагадаю, що в США були шоковані, коли радянський союз першим відправив людину у космос та створив компютер. Йшла війна наукового потенціалу. В США цього бояться, адже наш потенціал може бути конкурентноздатним. Саме тому вони хотіли нас роззброїти у 1991 — 1994 році. Адже ракети Сатана вироблялися у нас, в Дніпрі. Тому США не зацікавленні у створенні конкурентоздатної промисловості. США зацікавлені, щоб ми лише збирали трактори та комбайни для орання земель. Також вони не проти добувної промисловості, яку будуть вивозити на Захід. Тому тут все залежить від дії нашої влади. Зокрема, на що саме та за яких умов США будуть давати кошти Україні», — резюмує експерт.