В рф заявляють про болючі втрати серед льотного складу після удару по Бердянську

російські пропагандисти заявляють про болючі втрати серед льотного складу армійської авіації після удару по аеродрому у окупованому Бердянську.

В рф заявляють про болючі втрати серед льотного складу
В рф заявляють про болючі втрати серед льотного складу

Збройні Сили України завдали удару по авіабазі з російськими бойовими гелікоптерами у ніч на 17 жовтня.

Очевидці із числа місцевих жителів у соцмережах повідомляли про серію вибухів і детонацію боєприпасів на військовому об’єкті.

російський пропагандист Ілля Туманов, який адмініструє тематичний авіаційний канал Fighterbomber, вранці у вівторок заявив, що удар був один з найболючіших за час після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Він повідомив, що російські окупаційні війська зазнали втрат у льотному складі та авіатехніці.

Про факт українського удару по аеродрому у Бердянську та втрат серед окупантів пишуть й інші російські пропагандисти пов’язані з авіаційною тематикою. Про пожежі на аеродромі також свідчать супутникові данні.

росіяни заявляють, що ЗСУ нібито уразили аеродром де базувалися гелікоптери армійської авіації, тактичними балістичними ракетами ATACMS з касетними бойовими частинами.

Пропагандисти скаржаться, що російські військові не підготувалися до можливого застосування українськими Силами оборони ракет такого типу, і через це понесли значні втрати.

росіяни продовжують розбудову укріплень для захисту авіатехніки на бердянському аеродромі. На супутникових знімках було зафіксовано понад 20 російських гелікоптерів, які там перебували станом на 29 вересня.