Експерт розповів, чи вдарить по Україні візит путіна до Китаю

Візит президента рф володимира путіна до Китаю ніяк не вдарить по Україні.

володимир путін та Сі Цзіньпін
володимир путін та Сі Цзіньпін

Про це в коментарі розповів політолог Володимир Воля.

«Візит путіна до Китаю по Україні точно не вдарить. Президент рф зустрінеться з лідерами Південної Азії, В'єтнаму, Тайваню, також відбулася зустріч з головою уряду Угорщини Орбаном для того, щоб підкреслити, що в ЄС є „суверенна держава“, яка не дотримується політики Євросоюзу на НАТО. Тобто путін намагається показати, що ніякої ізоляції немає, а рф розвертається на Схід. Однак в політичному сенсі путін нічого не зміг добитися від Китаю ні торік, і в цьому. Тому не треба очікувати, що путіну вдасться отримати політичну підтримку з боку Пекіну», — каже експерт.

На його думку, в рф зараз є проблема з дефіцитом держбюджету. Адже почали знижуватися доходи від експорту російських енергоресурсів.

«Тобто доходи від російського експорту знижуються, а витрати бюджету зростають. Відповідно зростає дефіцит державного бюджету. Ми бачили, що рф вже декілька разів пробувала стабілізувати курс рубля, але їй це не вдається. Національна валюта росії продовжує знецінюватися, тобто падати. Тому путін сподівається отримати від Китаю більшої кількості юаней для того, щоб більш ефективно підтримувати курс рубля. Також президент рф може спробувати просунути проєкти, які зможуть надати росії додаткові доходи у торгівельних відносинах з Китаєм. Все це для порятунку бюджету рф. Головний сенс візиту путіна до Китаю — пошук можливості утримати стабільність російської фінансової системи. Саме тому разом з путіним до Китаю полетіли міністр фінансів та голова Центробанку плюс велика економічна бізнесова делегація», — резюмує експерт.