Експерт прокоментував звернення Байдена до нації з приводу війни в Україні та Ізраїлі

Звернення президента США Джо Байдена до американців з приводу війни в Україні та Ізраїлі — вікно можливостей для Києва.

Джо Байдена
Джо Байдена

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Є проблема в комунікації між Білим домом і американським суспільством через що зменшувалася підтримка надання Україні додаткових коштів на озброєння. Тому не виключаю, зо звернення Байдена зможе заморозити падіння, яке відбувається у наслідок деструктивної діяльності трампівської частини в американської частини. Тоді це вже буде дійсно позитивом. Зараз для того, щоб відповідні кошти були виділені потрібна стабілізація в палаті представників конгресу США», — каже І. Чаленко.

На його думку, Україна зараз має вікно можливостей для того, щоб Україна разом з Ізраїлем змогла отримати новий транш військової допомоги від США.

«Це те про що говорив президент Байден. Він продемонстрував, що підтримка Ізраїля та України необхідна американцям. Адже зараз різні політики, граючи на настроях населення, кажуть, що війна далека від США. Навіть по Ізраїлю ми бачимо, що в США не все так однозначно. Адже не дивлячись на двопартійну підтримку відбуваються мітинги. Зокрема, пропалестинські мітинги. Тому президент Байден був змушений провести цю комунікацію з громадянами, щоб вони з вуст голови держави дізналися про плани Білого дому. Вважаю, що це правильно. Однак не слід вважати, що відповідна допомога буде проголосована. Однак ми бачимо, що трампісти мають певне послаблення, тому можливо пропозиція Байдена знайде підтримку в конгресі США», — резюмує експерт.