На півночі України триває підготовка нових мобільних груп ППО

У Північній операційній зоні триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

На півночі України триває підготовка нових мобільних груп ППО
На півночі України триває підготовка нових мобільних груп ППО

Про це у понеділок, 23 жовтня, повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

За його словами, це стає можливими завдяки новим сучасним зразкам озброєння іноземного виробництва, що надходять від міжнародних партнерів України.

Він зазначив, що мобільні вогневі групи відіграють важливу роль у захисті повітряного простору України.

«Вдень і вночі в режимі 24/7 ці екіпажі вирушають на завдання зі знищення повітряних цілей ворога», — написав командувач.

Наєв зауважив, що зенітні кулеметні установки — це адекватна відповідь росіянам на їхню стратегію з виснаження української системи ППО.

За його словами, ворог розраховує на те, що по його БПЛА буде витрачено запас високовартісних зенітних ракет. Проте установка дозволяє вирішити бойове завдання з використанням відносно недорогого боєкомплекту.

«Внесок воїнів армійської ППО в захист Батьківщини важко переоцінити, адже кожна збита і знищена ними ціль — це врятовані життя, неуражені об'єкти критичної інфраструктури, цивільні споруди та житлові будинки», — наголосив Наєв.

Нагадаємо, у ніч на 23 жовтня російські окупаційні війська атакували Україну «шахедами», керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу. Завдяки успішній бойовій роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп, авіації Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, усі повітряні цілі було знищено.