Російський Чорноморський флот тікає з Криму, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Чорноморський флот країни-агресора рф тікає з Криму, і назвав це історичним досягненням.

Володимир Зеленський на Кримській платформі в Чехії
Володимир Зеленський на Кримській платформі в Чехії

Про це він сказав на відкритті парламентського саміту Кримська платформа, який стартував у Чехії.

За словами українського президента, російські кораблі більше не здатні до опору в західній частині Чорного моря.

«Це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту, вірніше, його залишків, на окупованій території Грузії. Максимально далеко від українських ракет і дронів. Але ми їх усюди дістанемо», — зазначив він.

Зеленський додав, що Україна змогла повернути Чорному морю роль артерії безпеки, від якої залежить глобальна продовольча стабільність.

«Спочатку разом з ООН і Туреччиною ми змогли запустити Чорноморську зернову ініціативу, потім додали гуманітарну ініціативу Зерно з України, запустили нові тимчасові експортні маршрути з наших морських портів», — резюмував президент.

Нагадаємо, раніше Вадим Скібіцький повідомляв, що після серії ударів та спецоперацій Сил оборони України в Криму російські окупанти на півострові відчули та зрозуміли військову загрозу, тому перебазовують свої кораблі з бухти Севастополя на територію рф.