У ЗСУ сформували батальйон солдатів, що повністю складається з громадян росії

Сили оборони сформували батальйон солдатів, що повністю складається з громадян росії, які хочуть боротися проти вторгнення російського диктатора володимира путіна в Україну.

У ЗСУ сформували батальйон солдатів, що повністю складається з громадян росії
У ЗСУ сформували батальйон солдатів, що повністю складається з громадян росії

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За інформацією видання, батальйон під назвою «Сибір» об'єднав десятки росіян і представників етнічних меншин росії, які захотіли приєднатися до ЗСУ.

Агентство зауважило, що на відміну від добровольчих груп, таких як «Легіон Свобода росії», які заявили про підтримку України, військові батальйону «Сибір» є частиною регулярної української армії та очікують, що їх скоро відправлять на фронт.

До батальйону, за даними агентства, входять якути та буряти з великого російського регіону Східного Сибіру, які зазначили, що хочуть незалежності від країни-агресора росії та розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цього бажання.

Агентство додало, що Україна хоче залучити більше російських громадян, особливо з-поміж національних меншин, до участі у війні проти росії. Бійці батальйону «Сибір» пройшли ретельну перевірку, щоб довести, що вони є прихильниками України, а потім підписали військовий контракт.

Неназваний представник української армії розповів Bloomberg, що усі члени батальйону чисельністю 60 людей є добровольцями, тому жоден з них не набраний з-поміж російських військовополонених.

Він також зазначив, що українські військові планують прискорити перевірку біографічних даних, яка може зайняти до року, щоб спонукати більше росіян вступити до їхніх лав.

Нагадаємо,