Чи ухвалять рішення про відкриття переговорів щодо членства України в ЄС до кінця року?

Єврорада може ухвалити рішення про відкриття переговорів щодо членства України в ЄС до кінця цього року, але ж вони не лімітовані в часі це зробити.

Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський
Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський

Про це сказав політичний оглядач та аналітик Олександр Палій у коментарі телеканалу i-ua.tv.

«Є компанії та певні інституції, які вже починають формувати інститут престижу. Вони вже переживають за свій престиж. Тому в плані корупції боротьба буде йти. На жаль, не так швидко все це буде робитися, як нам хочеться, але процес йде поступово. Щоб пов'язати всіх корупціонерів, потрібно мати безперечні докази, щоб не було такого, що заарештували, а потім суд звільнив, бо не було доказів. А докази треба. Корупціонери теж у нас креативні. Докази треба добути, а на це час іде», — зазначив він.

На його думку, після української перемоги буде шквал арештів і судів, а, можливо, навіть і до завершення війни.

«Такий маленький бонус цілком можливий. ЄС можуть показати такий сигнал нам, що „давайте, працюйте в цьому напряму“. Але якщо ми будемо імплементувати всі вимоги ЄС, так би мовити, за умовчуванням, без заперечень, а певні речі, ми розуміємо, в ЄС застарілі. ЄС треба ще повчитися у нас по деяких питаннях. Є певні речі, які українському народу незрозумілі. Виходить, що вони свій порядок денний, ідеї нав'язують нам, не питаючи нашої думки та не враховуючи наших особливостей», — додав Палій.

Нагадаємо, Руслан Стефанчук повідомив, що найближчими днями Україна отримає письмову оцінку про виконання рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Пізніше з'явилася інформація, що керівництво ЄС має намір представити 8 листопада звіт, в якому нададуть оцінку прогресу, досягнутому Україною в її заявці на членство.