Спецпризначенці уразили російську РЛС «Подлёт» на території рф

Українські спецпризначенці нанесли удар по російському радіолокаційному комплексу 48Я6-К1 «Подлёт» в Бєлгородській області.

Спецпризначенці уразили російську РЛС «Подлёт» на території рф
Спецпризначенці уразили російську РЛС «Подлёт» на території рф

Про це повідомила пресслужба розвідувального відомства.

Воїни ГУР МО України у взаємодії з бійцями підрозділу Сил спеціальних операцій та 1-ї окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна виявили російську радіолокаційну станцію спостереження за повітряним простором 48Я6-К1 «Подлёт».

Об’єкт був виявлений у прикордонній зоні поблизу населеного пункту Красная Поляна Шебекінського району Бєлгородської області рф.

За допомогою ударного безпілотника українські військові нанесли ураження російській РЛС. Розвідниками повідомляється про виведення з ладу установки та втрати серед особового складу росіян.

Російські військові застосовують станції радіолокаційного виявлення «Подлет» для контролю повітряного простору та знаходження цілей на малих та гранично малих висотах. Вони працюють у кооперації із зенітними ракетними комплексами С-300 та С-400.

Імовірно, уражений російський «Подлет» забезпечував перекриття радіолокаційним полем спостереження надмалих висот на прикордонній ділянці аби унеможливити проліт української авіації та ударних безпілотників великої дальності.