КМДА та Київміськбуд роблять все, щоб військові не дочекалися на свої оплачені квартири

Під час виконання бойового завдання загинув киянин, командир саперного взводу старший лейтенант Андрій Поляков (позовний Бізон), який так і не дочекався на свою квартиру від Київміськбуду.

 Андрій Поляков 
 Андрій Поляков 

Про це заявляють його побратими та дружина.

«Він був доброзичливий та щирий в спілкуванні з побратимами й водночас зосереджений, надійний та сповнений рішучості командир. Ми всі знали Андрія як „Бізона“, котрий прийшов до нас із інженерно-саперної роти 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де міг би спокійно нести службу з набагато меншим рівнем ризиків для свого життя та здоров'я. Проте, Андрій Поляков хотів служити в бойовому підрозділі, робити більше для держави, бути причетним до ефективного враження окупантів. Тому, прийшов до нас на посаду командира взводу саперів й самовіддано долучився до виконання бойового завдання на Донеччині», — згадують його побратими.

Зазначається, що Андрій Поляков пішов на захист Батьківщини з перших днів війни добровольцем.

За словами його дружини, загиблий герой вже не дочекається, коли добудують ЖК Солар Сіті, куди родина вклала всі кошти і понад 5 років чекає на омріяне житло.

За словами інвесторів, Поки герої гинуть на фронті, КМДА не може навести лад у справах з Київміськбудом, який вже 1,5 роки не будує свої об’єкти та ЖК Укрбуду, які згідно з наказом президента В. Зеленського зобов'язаний добудувати.

«Тисячі інвесторів серед яких багато військових та переселенців не можуть отримати власне, виплачене житло. Держава просто знущається над нами. Складається враження, що КМДА та Київміськбуд роблять все, щоб герої, так і не отримали ключі від власної оселі. Це сором та ганьба на всю країну», — резюмують інвестори.

Нагадаємо, що 6 липня після кількох гучних розслідувань президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра вирішили тимчасово відсторонити від виконання обовʼязків. Наразі у Києві перевірка компанії «Київміськбуд» все ще триває. Хоча раніше заявляли, що результати орієнтовно будуть готові у середині жовтня. При цьому будівництво на більшості житлових комплексах повністю зупинено, а на деяких йде імітація робіт.

Також раніше 18 жовтня 2023 року проходила акція ошуканих інвесторів Київміськбуд під мерією. Люди вимагали добудувати їх будинки, в які вони вклали останні кошти.