США ведуть непорядну гру стосовно обороноздатності України — експерт

США зобов’язані нам повноцінно допомагати, як гаранти безпеки та підписанти так званого Будапештського меморандуму, однак демократи США ведуть непорядну гру стосовно обороноздатності України.

США ведуть непорядну гру стосовно обороноздатності України
США ведуть непорядну гру стосовно обороноздатності України

Про це у коментарі i-ua.tv повідомив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Це стосується теперішньої адміністрації. Тобто демократи ведуть непорядну гру щодо обороноздатності України. Вони зобов'язані нам допомагати, як гаранти безпеки під час підписання так званого Будапештського меморандуму. Вони зобов'язані давати зброю. А вони її дають у такій кількості, щоб ми тільки призупиняли наступ росіян. Тим паче, що в основному ми робимо це своїми тілами та жертвами й пораненнями наших воїнів, адже зброю вони дають у дуже обмеженій кількості. Тому це непорядна політика з боку США», — каже експерт.

При цьому він підкреслив, що президент В. Зеленський та Офіс Президента має абсолютну владу в Україні.

«Вони повністю управляють парламентом та Кабміном. Такої монополії влади не мав ще жоден президент в Україні. Тому складається враження, що частина з чиновників може тільки корчити гримаси, аже більше звикли працювати коміками на телебаченні, ніж в Офісі Президента. Також в ОП є агентура рф. Їх задача саботувати та вносити розлад в роботу органів держуправління, а не організовувати виробництва озброєння. Ми мали масово розпочати виробляти все необхідне ще з квітня 2022 року, коли відігнали росіян від Києва. Вони зобов’язані зорганізувати наше населення для виробництва зброї: патрони, снаряди, міни, ракети, БПЛА, РЕБ, РЕП, все це ми можемо та мусимо виробляти самостійно. Але влада просто саботує виконання своїх обов’язків. Хоча українці самостійно в домашніх умовах виробляють різноманітні дрони, які, до речі, з різних кінців їдуть на фронт. Держава давно мало ці питання повирішувати та забезпечити наш фронт та оборону. Тому, в цей час критичної загрози нашому існуванню — суспільство забов’язане або примусити існуючу владу працювати на нашу оборону, або ж її негайно змінювати, щоб вона нас не привела до програшу та капітуляції. Інакше нам перемоги не бачити», — резюмує експерт.