Не всі спортсмени можуть бути політиками, але спорт у політиці, — президент НФКУ

Стовідсотково не всі спортсмени можуть бути політиками, але спорт у політиці — це однозначно.

Ольга Павленко в програмі «Суспільні діалоги»
Ольга Павленко в програмі «Суспільні діалоги»

Про це заявила президент Національної федерації кікбоксингу України Ольга Павленко в програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«У першу чергу, наші люди, наші спортсмени, тренери, хто займається напрямком дітей і вихованням, трошечки втомилися. Звісно, ми всі втомилися від такої ситуації. І дуже тяжко планувати, що саме буде завтра. Якщо ми будемо казати за напрямок спорту, то, звісно, у нас є план-календар. Ми повинні, не дивлячись ні на що, спланувати свій 2024 рік. І це непросто, тому що ми реально не впевнені, чи зможемо провести змагання, наприклад, в Одеській області або у Львівській області, або в Миколаївській області, або в самому Києві. Звісно, це питання непросте. Але що стосується нашої політики та нашої держави, люди, які реально вірять в Україну та вірять у те, що перемога буде за нами, втомлені, знесилені, але все одно вони рухаються вперед, не дивлячись ні на що», — зазначила вона.

Стосовно інформаційного поля, за її словами, багато спортсменів намагаються відслідковувати не тільки українські новини, оскільки самі часто перебувають за кордоном, коли виїжджають на змагання.

«Плюс для наших людей є спорт і як хобі, і як робота. Що я маю на увазі? У нас є багато спортсменів діючих, які зараз на різних напрямках воюють. Їх відпускають під накази, під основні змагання. Це не тільки чемпіонат світу, наприклад. У нас зараз буде пара хлопців, які їдуть на чемпіонат світу, працюючи там (на фронті, — ред.). Тобто їх відпустять на цей термін, на 8 днів плюс 4−5 днів. Тому ситуація для багатьох зрозуміла, а для багатьох — незрозуміла. Тому що всі задають питання „коли перемога?“. Ми ж розуміємо, що ми реально не знаємо, коли за нами буде перемога», — додала гостя програми.

Окрім цього, Павленко підкреслила, що держави теж є свій план, як у спортсменів.

«Його не може не бути, починаючи з бюджету, який уже затверджений, є багато програм, які вже прописані. Я знаю точно, що є вже програми до 2025 року та до 2032 року. Це я маю на увазі воєнний напрямок», — повідомила президент НФКУ.