ЗСУ вдарили по центру управління російських військ «Днепр»

Українські військові завдали 1 листопада удару по центру управління угруповання військ «Днепр» росіян, відповідальному за бойові дії у Херсонській області, знищивши трьох старших офіцерів рф.

Трьох російських офіцерів штабу "Днепр" знищено
Трьох російських офіцерів штабу "Днепр" знищено

Про це повідомляє OSINT-дослідник під ніком Necro Mancer, посилаючись на некрологи, які публікують у соцмережах.

Як пише журналіст Юрій Бутусов, атакували замаскований командний пункт на Арабатській стрілці, який окупанти розгорнули у пансіонатах Юний і Блакитне полум’я у селі Стрілкове Генічеського району.

Про влучання там уранці 1 листопада повідомляла й кримська інформагенція Центр журналістських розслідувань. За версією гауляйтера Володимира Сальдо, над регіоном тоді нібито «перехопили сім ракет, які летіли в бік Криму». Офіційно атаку Україна не підтверджувала й не повідомляла про неї.

Сформованим штабом повітряно-десантних військ ЗС рф угрупованням «Днепр» командує генерал-полковник Михайло Теплинський. Некрологи свідчать, що було знищено трьох старших офіцерів штабу:

  • полковника Вадима Добрякова, заступника начальника центру управління «Днепр»;
  • полковника Олександра Галкіна, заступника начальника центру управління «Днепр»;
  • полковника Олексія Коблова, начальника відділу планування вогневого ураження.

За словами Бутусова, «Днепр» — один з найвищих штабів рф та є «найбільшим успіхом зі знищення „центрів прийняття рішень“ росії під час війни».

«Судячи з цих даних, очевидно, що ракета точно уразила сам російський штаб і знищила чергову зміну операторів. Тобто штаб був повністю розгромлений. Очевидно, що крім ліквідованих старших офіцерів, були численні втрати військовослужбовців низького звання», — вважає журналіст.