На сьогоднішній день у Києві немає генерального плану, — Фролов

На сьогоднішній день в місті Київ немає генерального плану, тому що так званий корупційний план імені Черновецького й Броневицького 2025 відклали й приховали на сьогодні.

Анатолій Фролов у програмі «Суспільні діалоги»
Анатолій Фролов у програмі «Суспільні діалоги»

Про це сказав голова Київського відділення УТОПІК Анатолій Фролов у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«Велику кількість мільйонів грошей витратили на цей проєкт генерального плану, але прийняти його неможливо. Є діючий генеральний план. Але діючий генеральний план був розрахований до 2020 року. З 2020 року, от уже третій рік ми не чуємо навіть від КМДА, не від мера, не від когось із депутатів, ніхто не звітує, що зроблено по генеральному плану. Ви отримали кошти, куди ви їх дівали, що ви робили, — відзвітуйтеся нам, жителям Києва», — зазначив він.

За його словами, така ситуація і в Харкові, і в Одесі, і в Дніпрі, і у Львові, тобто ніхто з депутатів не звітується про свої дії щодо генерального плану.

«У назві написано „Генеральний план“. Що це значить? Це значить великий план. Великий план розбудови міста, в якому ми живемо. Він так і робиться. Часто ми бачимо картинки, де поділені на зони, що, де буде знаходитися в майбутньому. Але генеральний план передбачає в собі ще декілька томів, багато томів, де розписано, що треба зробити мости, треба зробити дороги, розширити дороги, зробити червоні лінії, зробити багато різних речей для міста, як йому розбудовуватися. І по графіку розбито, що в цьому році нам потрібно 1 млрд грошей на будівництво в місті. На дитячі садки ми закладаємо через 3 роки. Через 5 років ми повинні закінчити із житлом. І все це передбачає генеральний план. Генеральні плани це передбачають не тільки Києва, а й усі по всіх містах», — пояснив гість програми.

Фролов підкреслив, що генеральний план — це відповідальний документ, який влада міста має приймати після обговорення з населенням, а потім виконувати його.