Через спорт росія використовує спортсменів, — Ольга Павленко

Через спорт російська федерація використовує спортсменів. Є спортсмени в росії, які загинули на території України.

Ольга Павленко та Олексій Якименко в програмі «Суспільні діалоги»
Ольга Павленко та Олексій Якименко в програмі «Суспільні діалоги»

Про це сказала президент Національної федерації кікбоксингу України Ольга Павленко в програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«На початку війни президент Федерації кікбоксингу росії Хасіков, який же являється і губернатором одного з їхніх регіонів (тобто ми розуміємо, що це політична людина), з перших днів війни на сайтах, у фейсбуці, всюди показував підтримку Z, вони з прапорами їздили. Крім того, він на своєму телебаченні російської федерації виступив зі словами: „спортсмени, я вас прошу, давайте будемо підтримувати нашого президента, і будемо воювати проти спортсменів України“. І звісно, для мене це був шок. Тому що наші спортсмени, які багато років дружили, разом були на чемпіонатах, на спортивних кемпінгах», — зазначила вона.

Також гостя програми розповіла, що є спортсмени в російській федерації, які загинули на території України. За її словами, вони герої для своєї країни.

«Звісно, мною було зреаговано, і ми офіційно взяли перекладачів, переклали кожне його (Хасікова, — ред.) слово та надали нашому керівнику ірландцю Рой Бейкеру. І ми сказали „ми дуже просимо вас відсторонити російську федерацію та Республіку Білорусь від змагань“. І Рой прийняв таке вольове рішення зі своїми керівниками. Це ще на початках було, до того, як усе це було опубліковано в усьому світі. Це було через 10 днів після війни, на початку березня 2022 року. І було прийнято рішення ВАКО (Всеукраїнська громадська організація „Федерація кікбоксингу України“), що не мають право спортсмени виступати на всіх офіційних змаганнях по ВАКО. І до сьогоднішнього дня я контролюю всі змагання, які проходять по ВАКО. І були моменти, коли росія намагалася зайти на змагання», — сказала Павленко.