В Україні судова реформа ще не починалася, — Дяків

Сьогодні суспільство підійшло до того розуміння, що в Україні судова реформа ще не починалася. Хоча три рази влада повідомляла про її фактичне завершення.

Теодор Дяків у програмі «Суспільні діалоги»
Теодор Дяків у програмі «Суспільні діалоги»

Про це сказав громадський діяч, співзасновник Конгресу українських громад Теодор Дяків у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«Я можу сказати, що за той час (за час повномасштабної війни, — ред.) і взагалі за останні роки є ознаки збільшення в суспільстві кількості людей, які розуміють причини наших проблем, що ці проблеми полягають саме в системі організації та реалізації влади. Таких людей стає більше, і це дає підстави для певного обережного оптимізму, якщо цей процес буде розвиватися в цьому напрямку», — зазначив він.

Якщо говорити про владу, то, за його словами, приблизно за останні 4 роки від представників попереднього та теперішнього складу Парламенту неодноразово лунали повідомлення про завершення судової реформи.

«Що стосується суспільства, то усвідомлення того, що ми живемо за московсько-радянською політичною системою, зростає», — додав гість програми.