Експерт розповів, чому закордонні ЗМІ стають інструментом внутрішньоукраїнських «розборок»?

До публікацій в західних ЗМІ про те, що в Україні відбувається протистояння між політичними та військовими елітами треба ставитися критично

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Органи нашої політичної влади вирішили захопити весь інформаційний простір в розумінні свого безальтернативного погляду, прикриваючись тим, що у нас війна. Чому ЗМІ серйозно не підіймають питання про те, що атакували Чернігівський театр? Поговорили і на завтра вже забули. Чому серйозно не підіймали питання про Чонгар? Чому пропустили танкові колони, які йшли з Білорусі на Київ та чому їм дали разом з технікою піти? Цю техніку потім кинули на Соледар та Бахмут. Вільні журналісти не задали питанню нардепу Арахамії та голові ОП Єрмаку, де гроші на розробку озброєння?», — каже В. Шишкін.

За його словами, до публікацій в західних ЗМІ треба підходити обережно.

«До цих питань треба підходити багатопланово в різних рівнях та різних сегментах. Один з яких це продажність. Інший сегмент — політиканство або набити собі читачів завдяки жовтим публікаціям. Або ж виконувати завдання московської агентури. Захід дуже сильно „напічканий“ росіянами, які втекли з рф, і туди не повертаються, але кажуть, що підтримують рф. Вони намагаються вплинути на політику США, щоб підтримати політику московії. Це ідейна інформаційна агентура рф. Тому не треба забувати про категорію, яка сьогодні вмонтована в систему Західних ЗМІ. Зокрема, в німецьких фондах працюють росіяни, які кричать, що правильно, що рф забрала собі Крим, а німці дивляться на це крізь пальці. Все це відбивається на ЗМІ», — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що в західних ЗМІ є багато підлості. Зокрема, кореспондент The New York Times, працював ще на рф у 30-ті роки, та заперечував голодомор в Україні.

«Тому треба ставитися до всіх публікацій критично. До 2022 року, тобто повномаштабного вторгнення, ми 100% програли рф війну. Ми далекі від того, щоб вийти на нейтралізацію хоча б 50% інформаційного простору росії. У нас немає міністерства пропаганди, хоча б в умовах війни, воно повинно бути», — резюмує В. Шишкін.