Rheinmetall готує нову партію танків Leopard 1 для України

Уряд України уклав контракт з німецькою компанією Rheinmetall на підготовку нової партії танків Leopard 1 для Збройних Сил України.

Rheinmetall готує нову партію танків Leopard 1 для України
Rheinmetall готує нову партію танків Leopard 1 для України

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Це замовлення розраховане на ремонт та модернізацію 25 танків Leopard 1A5, п’яти броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2 та два тренувальних танки для навчання водіїв.

Це замовлення буде повністю профінансоване урядом Німеччини, точну вартість контракту не розголошують, але зазначають що, вона складається з двозначної цифри мільйонів євро.

Крім того, у вартість контракту входить навчання, налагодження логістики, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги.

Передача перший машин за цим замовленням запланована на 2024 рік. Ремонтні роботи проводяться на заводах Rheinmetall в Унтерлюсі та Касселі.

Крім підготовки основних бойових танків Leopard 1A5 та спеціальної техніки на їх базі, компанія продовжує передачу БМП Marder 1A3, які були анонсовані раніше. Всього компанія має поставити близько 80 БМП, більша частина з яких вже знаходиться в Україні та використовується на фронті.

Крім того, компанія готова передати Збройним Силам Україні додаткові 20 БМП, якщо отримає відповідне замовлення від України. Додатково Rheinmetall підготує до передачі наступного року 14 танків Leopard 2A4, які будуть підготовлені спільно з урядом Данії та Нідерландів.