Експерт прокоментував інформацію в ЗМІ про звільнення Наєва та двох командувачів ЗСУ

Інформація про звільнення командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського та командувача Об’єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва, може бути використана для політичної боротьби.

Експерт прокоментував інформацію в ЗМІ про звільнення С. Наєва
Експерт прокоментував інформацію в ЗМІ про звільнення С. Наєва

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Було декілька джерел появи цієї інформації. Зокрема, як з боку ЄС, які вже обпеклися на вкиді по Залужному. Потім схожу інформацію з посиланням на свої джерела видало відоме українське ЗМІ. Тобто певні обговорення можуть йти стосовно певних генералів чи командуючих на певних напрямках. Очевидно, що результати на певних напрямках є не такими переконливими, як це планувалося раніше. Є дві інформації з однієї сторони кажуть, що проти Наєва готують справу в, а в ЗМІ казали про звільнення Наєва та компанії. Подібні речі сьогодні дійсно можуть обговорюватися, тому що у нас немає недоторканих на жодній посаді. Нагадаю, що Наєв очолює сили оборони України, у Тарнавського напрямок Таврія. Тому аналізуються їх досягнення чи певні прогалини в реалізації того, що ставилося на ставці Верховного головнокомандувача. Тому тут питання виключно по ієрархії. Головне, щоб це далі не використовувалося у політичній площині з точки зору внутрішньо політичної боротьби», — каже політолог.

На його думку, буде підсилюватися існування розколу між політичним та військовим керівництвом України.

«Певні перестановки будуть виходячи з того, як планується 2024 рік, зокрема, в якому режимі та які плануються ідеї. Якщо говорити про зміни у командному складі — це не є критично. А ось відкриття кримінальних проваджень, про які говорять в ЄС — трохи інше. Поки цю інформацію не підтверджують правоохоронні органи. Тому це більше схоже на інформаційний вкид. По аналогії з псевдовідставкою В. Залужного», — резюмує експерт.