Воєнний стан в Україні мали оголосити ще у 2014 році — Суддя Конституційного Суду у відставці

Президент Володимир Зеленський та експрезидент Петро Порошенко є ворогами українського народу.

Воєнний стан в Україні мали оголосити ще у 2014 році
Воєнний стан в Україні мали оголосити ще у 2014 році

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

" Порошенко створював Партію регіонів Януковича та був в його уряді. Потім за часів його президенства були знищені склади з вибухівкою, а Зеленський не виконував свої Конституційні обов’язки. Він нічого не зробив для обороноздатності воюючої країни, так само як і Порошенко, який просто відсидів 5 років у кріслі президента. Не було побудовано жодного патронного заводу. Тому вони для мене є ворогами українського народу. Треба було поставити економіку країни на військові рейки, ще у 2014 році та оголосить воєнний стан після захвату рф Кримського парламенту. А у нас воєнний стан ввели, коли ворожі війська стояли під Києвом. Тобто стратегії ні у кого з них не було", — каже експерт.

На його думку, керівництво західних країн погано вчило історію та не робить висновків.

«Захід не робить висновків, сподіваючись відсидітися у кущах. Так само хотів зробити Ізраїль.

І що отримав? Напад від ХАМАС. До речі, це лише організація, яка легально існувала на території Ізраїлю. Палестина автономія в межах Ізраїлю. При цьому світ чомусь ставить на одні щаблі внутрішній громадянський конфлікт в Ізраїлі з війною між рф та Україною. Будь-який політик має знати історію та ази юриспруденції", — каже В. Шишкін.

За його словами, Україна має налагодити діалог з західними партнерами.

" Де наша розмова з поляками? З одного боку вони нібито друзі, а з іншого… Відверто написав в фейсбуці, що поляки сьогодні можуть реалізовувати своє право на страйк проти України завдяки крові наших воїнів. Тобто наші солдати захищають право поляків на страйк проти нас. Де наш пресаташе, який сидить у Варшаві? Чому не проводиться пресконференція? Адже щодня гинуть сотні українських солдатів", — каже В. Шишкін.