На Волині правоохоронець переправляв чоловіків за кордон під виглядом інвалідів

Працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції викрили та затримали правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон під виглядом інвалідів.

На Волині правоохоронець переправляв чоловіків за кордон
На Волині правоохоронець переправляв чоловіків за кордон

Посадовець одного з правоохоронних органів Волинської області вирішив налагодити схему переправлення ухилянтів. Свої послуги він оцінив у 8 тис. доларів США.

Задокументовано факт, коли «клієнт» на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль, після чого був оформлений ніби як «особа з інвалідністю за наявності посвідчення». При цьому жодних підтверджуючих документів він не надавав. Наразі «клієнт» вже повернувся в Україну.

Правоохоронець брав гроші трьома траншами: 4,5 тис. доларів США за початок підготовки до виїзду за кордон; 1,5 тис. доларів США безпосередньо перед виїздом за кордон; 2 тис. доларів США після виїзду за кордон, які мала вже передати довірена особа.

Його було затримано саме під час отримання від посередника залишку коштів.

Правоохоронцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, тобто за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

На даний час вирішується питання щодо притягнення до відповідальності його спільників.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.