Розпочався 14-й Український форум з управління Інтернетом: Іван Пєтухов привітав гостей

Сьогодні, 16 листопада, розпочався Український Форум з управління Інтернетом (IGF-UA). Захід є продовженням серії Форумів, які були започатковані Генеральним секретарем ООН у 2006 році та проводяться в різних країнах світу з метою обговорення найбільш важливих проблем розвитку інформаційного суспільства.

Іван Пєтухов на 14-му Українському форумі з управління Інтернетом
Іван Пєтухов на 14-му Українському форумі з управління Інтернетом

Початок 14-го Українського форуму з управління Інтернетом привітав віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, голова комісії з питань науки та інформаційних технологій Іван Пєтухов в ефірі i-ua.tv.

«Мені дуже приємно 14-й рік поспіль бути присутнім, брати участь у цій важливій події. Сподіваюся, ми ще отримаємо від ООН на майбутнє мандат на проведення Форуму з управління», — сказав він.

За його словами, потрібна площадка, на якій разом бізнес, влада та громадські організації можуть спілкуватися та знаходити ті цивілізаційні шляхи розвитку Інтернету й розвитку українського суспільства.

«На жаль, поки ще багато є того, що впливає на ці рішення. Звісно, Україна багато років знаходилася під гнітом Московії, під гнітом тих їх наративів, яких зараз ми ще не позбулися. Тому серед нашого законодавчого поля ще є такі випадки як законопроєкт № 8087 під виглядом виконання норм ЄС. Ми все ж таки намагаємося знову впроваджувати різні рашистські наративи по контролю за Інтернетом, хоча, як доводить практика, у розвинених країнах набагато краще суспільство працює та дає опір. Те, що відбувалося минулого року, коли наші громадяни чинили опір, коли наші громадяни проводили інформаційну активну свою позицію, показували її та гасили всі ці рашистські наративи, — це дуже важливо. Ми проводимо вже другий рік поспіль наш форум, скажімо так, в широкомасштабному напрямку. Так, у нас війна почалася, ми це знаємо, ми в цьому свідомо розбираємося. Вона почалася з 2014 року, але 2014 рік і 2022 рік — це велика різниця», — зазначив спікер.

Пєтухов додав, що сьогодні кожне українське місто щоденно має загрозу нападу, ракетної небезпеки, шахедів й інших засобів ворога, які можуть зруйнувати наші життя.

«Але ворог нам не завадить якісно провести наш сьогоднішній форум. Тому я всіх вітаю. Україна переможе, Україна вийде на ті кордони, які є наші, і все буде Україна. Слава Україні!», — підкреслив він.