Ексголова СБУ Іван Баканов повністю злив держбезпеку на етапі вторгнення рф — хакер

У нас дуже багато зрадників залишається в системі, бо президент В. Зеленський не хоче з ними боротися. Досвід кібервійни з рф показав, що всю інформацію злили в першу добу.

Ексголова СБУ Іван Баканов повністю злив держбезпеку на етапі вторгнення
Ексголова СБУ Іван Баканов повністю злив держбезпеку на етапі вторгнення

Про це під час 14-й Українського форуму з управління Інтернетом IGF-UA 2023 заявив представник «Мамкіни хакери» Микита Книш.

«Україна, як держава формує досвід кібервійні. Наразі досвід кібервійни показав, що всю інформацію злили в першу добу. Наприклад, данні з застосунку „Дія“ до початку війну були доступні в інтернеті, так само, як і „Приватбанку“. Тому фільтраційні заходи російські фсбшники проводили з використанням наших даних. Що ми повинні робити в цій ситуації? Ми вже ламаємо державні сервіси, банки, будь-які комерційні та не комерційні заклади на території рф», — каже Микита Книш.

Він підкреслив, що в Женевській конвенції нічого немає про кібербезпеку.

«Тому на практиці можна взломати усі сервіси рф. Наприклад, Сбербанк, Яндекс, і так далі. Однак агентурна робота зараз повністю провалена. Так само, як і повністю провалено збір інформації на території супротивника. Адже ексголова СБУ Іван Баканов повністю злив держбезпеку на етапі вторгнення. У нас дуже багато зрадників залишається в системі, бо президент не хоче з ними боротися», — каже хакер.

За його словами, Україна проводить кібернаступальні операції. І це не DDoS-атаки.

«Це не атака, а запуск скрипта, так роблять люди, які нічого не розуміють у хакерстві. Це навантаження тестування. Зокрема, подивитися, як буде працювати сервер при великому навантаженні. Є компанії, які можуть безкоштовно відбивати всі ці „атаки“. До атак можна віднести збір інформації про супротивника. Таким чином можна вираховувати умовні позиції ГРУ та фсб й передати ці данні нашим спецслужба, то це реальна кібероперація та кібератака. Служба зовнішньої розвідки на початку війни була наповнена ворожою агентурою. Тому ми створили сайт, де розказано, як збирати інформацію про супротивника»,-каже Микита Книш.

Він наголосив, що на жаль, в Україні за 32 роки не побудовані незалежні сервіси та інститути прийняття рішень у галузі інформаційної безпеки.