Національна федерація самбо з 24 лютого 2022 року доставила понад 400 тонн гуманітарних і спецгрузів

Національна федерація самбо України за півтора року війни, з 24 лютого 2022 року, доставила в різні куточки країни за різним призначенням для військових і цивільних понад 400 тонн гуманітарних і спеціальних грузів.

Вадим Рогач і Володимир Тетерук у програмі «Точка зору»
Вадим Рогач і Володимир Тетерук у програмі «Точка зору»

Про це повідомив президент Національної федерації самбо України Вадим Рогач у програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі i-ua.tv.

«Багато наших спортсменів, фахівців, тренерів, які не задіяні у військовій службі, постійно мотаються, їздять майже на нуль, доставляючи гуманітарні грузи. Щось передається тут військовим, особливо військові грузи», — додав він.

На початку повномасштабної війни НФСУ доставляла гуманітарну допомогу, зокрема їжу, по всій Україні, починаючи з Київської області. Потім, коли стався підрив Каховської ГЕС, теж допомагала постраждалим людям.

«А зараз багато чого робиться все ж таки, перш за все, для фронту. Ми вважаємо, що так має бути», — зазначив гість програми.

Але, за його словами, роблячи це все, спортсмени змогли зберегти Національну федерацію самбо України.

«Ми на початку війни дуже турбувалися за збереження самбо, нашого виду спорту, команди, системи підготовки, системи проведення змагань. І я пишаюся, що ми змогли це зробити, незважаючи ні на що», — підкреслив Рогач.

Він вважає, що після 10 років шляху становлення та розвитку Федерації війна відкинула спортсменів назад.

«Але ми навіть по нашій шкільній програмі змогли під час війни продовжити розвиток. У двох школах України відкрили секції самбо та надали обладнання для роботи секцій. Одна з них — це Гостомельський ліцей, який відновлений. Одна школа в Харківській області. Усе робимо для того, щоб зберегти цю складову. Дуже важко. Але команда національної збірної тренується, збори відбуваються, майже в усіх регіонах працюють секції самбо. Зараз дуже велике ще одне направлення є — співпраця із Силами оборони. Ми приділяємо багато уваги підготовці військовослужбовців, наші інструктори це роблять», — підсумував президент НФСУ.