Залишилося близько року до завершення війни в Україні — експерт з геополітики

Американські війська вступили у війну, а світові еліти займаються підготовкою до встановлення нового світового порядку. Все це свідчить, що залишилося близько року до завершення війни в Україні.

Світові еліти займаються підготовкою до встановлення нового світового порядку
Світові еліти займаються підготовкою до встановлення нового світового порядку

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з питань геополітики Юрій Буздуган.

«В заяві голові нашої зовнішньої розвідки існує системна помилка, де він ґрунтує свої висновки про війну в Україні з намірів путіна. Ця війна керується не путіним та не Україною. Війна керується світовими гравцями, які на наше щастя є нашими союзниками. І їхня мета не „перемога у війні“, а перебудова світу. Адже старий неоліберальний світ, дійшов до логічного завершення та глухого кута. Тож світові еліти займаються підготовкою до перебудови світу та встановлення нового світового порядку. Все інше — відволікання уваги українців, росіян та рядових американців. Зокрема, такими заявами, яку зробив наш голова Служби зовнішньої розвідки.», — каже Ю. Буздуган.

Він підкреслив, що розмови про те, що війна триватиме 10−15 років є несерйозними.

«Видатки, які витрачають наші союзники на цю війну давно перевищили їх заплановані обсяги. Спочатку за їх планами, Україна мала бути окупована по Галичину. І в країні мала розпочатися партизанська війна, як в Афганістані. Партнери витрачали б кошти тільки на Джавеліни та Стінгери і для них це було б дешево. Однак мужність та професіоналізм наших збройних сил змінили ситуацію. Вони перевели війну у формат великої. Витрати під час позиційного тупика, який ми зараз спостерігаємо в Україні, є не тільки виснажливими для України та путіна, але й високими для наших союзників. Тому вони ні за яких обставин не будуть спрямовувати війну в русло „дорогої та тривалої“» — каже Ю. Буздуган.

Він підкреслив, що зараз війна вже вийшла на фінішну пряму.

«Спостерігаю конкретні маркери, які говорять про те, що війна виходить на фініш і нам залишилося близько року до її кінця. Перший маркер — це те, що на Близькому сході збройні сили США безпосередньо вступили у війну. І ескалація триває. Хочу нагадати, що висадка в Нормандії відбулася за рік до кінця війни. І вступ США у Першу світову війну також відбувся за рік до її завершення. Це ясно говорить, що до кінця війни в Україні залишається близько року», — каже Ю.Буздуган.

Він нагадав, що Близький Схід знаходиться занадто близько до рф, Ірану та до української війни. Американці мають бути серед героїв-переможців, а не тільки серед тих, хто давав гроші. Вони вступають у війни, коли вже все вирішено. Зараз відбувається те ж саме.

«Другий маркер завершення війни — в США почалися процеси, вершиною яких став публічний конфлікт еліт. Це свідчить про внутрішню перебудову соціально політичної системи. Це завжди робиться перед тим, як встановлювати новий світовий порядок. Не можна встановлювати новий світовий порядок, маючи внутрішню нестабільність. Тож американці свідомо проводять США через цю кризу ДО глобальної перебудови. Це призведе до перебудови та оновлення і республіканських, і демократичних еліт. Показово, що США організували цю кризу зараз, а не через рік, коли будуть великі перемоги та треба буде встановлювати новий світовий порядок», — каже Ю. Буздуган.

Він підкреслив, що після війни не тільки встановиться новий світовий порядок.

«Замість — «Всі торгують з усіма», буде встановлено модель, де світ поділений на чорну та білу зону. Деспотії будуть позбавлені участі у глобальному обміні.

Але крім нового світового порядку переможці отримають бонуси. Однак Україні хочуть нічого не дати після війни, окрім територіальної цілісності. Для цього треба, щоб ми боялися, що нас кинуть та були щасливими у зруйнованій країні лише від самого факту перемоги.

Вважаю це не правильним з точки зору українських інтересів. Нас ніхто не кине, адже американці зацікавлені в перемозі України над путіним більше ніж ми самі. Для них наша перемога — момент та інструмент встановлення нового світового порядку. Тому ми маємо вимагати від союзників більше витрат на цю війну та подолання її наслідків. А вони повісили на Україну найважчі витрати та не виконують свої обіцянки.

Безумовно, глобальна мета в нас із союзниками одна. Питання лише, хто буде за це платити. Їх «державний егоїзм» прагне, щоб Україна платила по максимуму, а після завершення війни ми не отримали нічого, крім морального задоволення.

Саме за це сьогодні і йде протистояння. Саме тому ми зараз повинні сумніватися і боятися, щоб потім радіти крихтам. Так що мені незрозуміла заява Голови нашої зовнішньої розвідки. Він, взагалі, на кого працює?

Це протистояння із союзниками буде тривати весь рік. Нас будуть занурювати в страх, що нас кинуть. Не тому, що союзники у нас погані. Такі правила геополітичних протистоянь. І конфлікт між США та Німеччиною зараз значно гарячіший, ніж у них з нами.

Тим не менш, я вважаю ці ігри довкола України неправильними ні з точки зору інтересів України, ні з точку зору інтересів всієї «антигітлерівської коаліції». Саме ми сьогодні на вістрі і послаблювати нас в цей момент — «помилка, яка гірша за злочин».

Тому нашим союзникам треба відмовлятися від «дешевої імперіалістичної політики» у будь-якій формі, бо вона завжди погано закінчується. Треба відмовитися від ситуації, коли основні витрати не просто лягли на плечі України, а на додаток ще й союзники в цей момент економлять копійки, піддаючи ризику успіх глобального протистояння «, — каже Ю. Буздуган.

Він підкреслив, що Україні також треба зробити перебудову національних еліт та соціально-економічної і політичної моделі України.

«Олігархічну модель треба знищити. На її місці треба збудувати іншу. З цим усі згодні. Однак досі не бачимо пропозицій, щодо майбутньої України. Головне питання, яка буде Україна після війни? Та, яка зараз є непотрібна нікому. Ні, в країні, на за її межами.

Тому коли блогери починають кричати — «військових до влади», слід розуміти, що вони «говорять не про те». Треба говорити не кого до влади, а «що будуємо». Далі будемо дивитися, хто здатен збудувати те, що хочемо.

Переконаний, що без військових це зробити неможливо. Адже путін відправляє на фронт соціальне сміття, а у нас пішли найкращі. Однак ці найкращі мають бути здатними виконати ті завдання, які стоять перед Україною. Перше з них — побудова нової країни. Але досі немає публічної суспільної полеміки, якою має бути нова Україна після війни", — резюмує Ю. Буздуган.