Вона робить речі, які не працюють на консолідацію суспільства, — політолог про заяву Безуглої щодо Залужного

Народна депутатка від Слуги народу, членкиня комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради Марʼяна Безугла заявила, що військове командування України «має піти», оскільки воно не надало «ніякого плану задуму на 2024 рік».

Валерій Залужний і Марʼяна Безугла
Валерій Залужний і Марʼяна Безугла

Таку заяву нардепки прокоментував політолог Євген Магда для телеканалу i-ua.tv.

«Є кілька моментів, на які варто звернути увагу. По-перше, в ієрархії державної влади пані Безугла трошки більше, ніж ніхто. І не зовсім зрозуміло, чому представниця правлячої партії розхитує ситуацію та вбиває клин між військовим і політичним керівництвом держави», — зазначив він.

За його словами, якщо секретар РНБО Олексій Данілов говорить про те, що в Україні активізувалися шпигуни, які намагаються створити розкол між військовим і політичним керівництвом, то на активність пані Безуглої треба звернути увагу.

«Вона діє в спосіб, який не викликає підтримки у значних мас населення, у широкого кола наших співгромадян, і робить речі, які не працюють на консолідацію суспільства. Її ітерації мають викликати лише одну єдину реакцію — публічну демонстрацію Президентом, Головнокомандувачем, прем'єром того, що вони готові діяти так, щоб добитися перемоги, перемоги для всіх. І зробити це треба було 2−3 тижні тому. Кожен день, коли ми відтягуємо цей процес, він працює проти України. Я хотів би, щоб це розуміли максимально всі», — сказав Магда.