Замість встановлення ялинки в Києві, кошти треба передати ЗСУ — експерт

Мільйонні витрати на головну ялинку міста треба передати на Збройні сили України (ЗСУ).

Замість встановлення ялинки в Києві, кошти треба було передати ЗСУ
Замість встановлення ялинки в Києві, кошти треба було передати ЗСУ

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Віталій Кличко.

«Зараз не часі новорічні гуляння та ялинки. Адже на ялинку на Софійській площі хочуть витратити понад 20 млн грн. Не знаю, чи це кошти меценатів, але можна перерахувати, скільки дронів, обладнання, продуктів та інших необхідних речей для ЗСУ можна б було купити. Місцева влада досі не може визначитися з пріоритетами. В Києві, як перекладали так перекладають плитку, облаштовують парки під час війни, витрачаючи бюджетні кошти. Адже на дронах не отримати стільки віткатів, скільки це можна зробити на плитках», — каже А. Павловський.

Він нагадав, що минулого разу військові рф не дійшли до Києва 5 км, зупинившись в Ірпені.

«Тому в радіусі 10−15 км треба робити відповідні оборонні лінії та захисні спороди, а не витрачати кошти на плитку та дитячі майданчики, які ще б могли постояти до кінця війни. Наприклад, тільки на заміну такого майданчика у Святошинському районі міста, витратили 1, 5 млн грн, про що розповіли робітники, які встановлювали майданчик», — каже А. Павловський.

На його думку, під час війни треба не ставити ялинки за мільйони гривень, а правильно визначати пріоритети.

«Місцева влада не відчуває війни. Чиновники замість того, щоб змінити підходи, хочуть заробляти, як до війни», — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що до нового 2024 року на Софійській площі у Києві встановлять новорічну ялинку, жодних ярмарок та заходів у столиці не передбачено. Ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів.