ЗСУ уразили російський «Тор»

Українські бійці 128 гірсько-штурмової бригади уразили російський зенітний комплекс «Тор-М2» на Запоріжжі.

ЗСУ уразили російський Тор
ЗСУ уразили російський Тор

Відео було оприлюднене в соціальних мережах.

Оператори безпілотного комплексу Shark зі складу 128 ОГШБр виявили позицію російского зенітного комплексу на півдні та скоригували артилерійський вогонь по ній.

По техніці був нанесений удар невідомим високоточним боєприпасом. Враховуючи потужність вибуху можна припустити застосування ракети M31A1 комплексу HIMARS.

російська легкоброньована бойова машина не отримала прямого влучання, однак була уражена близьким розривом боєприпасу, що мав повністю вивести її зі строю. Джерелом відео зазначається, що розрахунок комплексу був знищений.

Позицію російського зенітного комплексу вдалось виявити (тут) південніше н.п. Бурчак Василівського району, що на Запоріжжі. Вона знаходилась в 18 кілометрах від лінії бойового зіткнення.

За час російського вторгнення, згідно зі звітом аналітичної команди Oryx, російські військові втратили 23 установки комплексу «Тор-М2». Опубліковане вище ураження стане 24-м.

Варто зауважити, що удар та супровід цілі виконувався українським безпілотником Shark, котрий за останній рік став основним засобом розвідки та коригування вогню на глибину до 80 кілометрів.

За рахунок великої дальності польоту, а також високої стійкості до ворожих радіоелектронних перешкод, ці дрони стали частиною розвідувально-ударних комплексів розгорнутих на базі ракетних систем HIMARS та M270.