НАБУ викрило на хабарі 4 суддів: суд так і не став незалежною гілкою влади — адвокат

Щоразу при зміні влади кожен новий президент чи то партія обіцяють покласти край корупції та зробити суд дійсно незалежною гілкою влади. Втім за усі роки Незалежності України, обіцянки так і залишилися обіцянками.

НАБУ викрило на хабарі 4 суддів
НАБУ викрило на хабарі 4 суддів

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Ця історія нагадує те, що від суддів як раз вимагали прийняття якогось рішення. Вони не погодилися, тому вирішили таким чином на них відігратися та відсторонити їх від правосуддя», — каже Р. Кравець.

Він підкреслив, щоразу при зміні влади кожен новий президент чи то партія обіцяють покласти край корупції та зробити суд дійсно незалежною гілкою влади. Втім за усі роки Незалежності України, обіцянки так і залишилися обіцянками.

На його думку, не слід чекати по цій справі реального вироку.

«НАБУ просто використовується, як інструмент політичного тику для прийняття тих чи інших рішень. Тому сумніваюся, що цю справу буле доведено до кінця. Особливо з огляду на те, як працює НАБУ. Воно може довести, що хтось вкрав три колоски. Коли ж мова йде про крадіжку вагонів чи ешелонів, то НАБУ тут вже не спроможне нічого робити. Фактично всі крики, щодо незалежності НАБУ призвели до того, що воно стало не те, що незалежним, воно стало безконтрольним. Воно діє не в інтересах українців, які фінансують його діяльність. Зокрема, платять мільярдні кошти на його утримання», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що 29 листопада НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення «потрібного» рішення.