Порошенко та Зеленський мали ввести воєнний стан — Суддя Конституційного Суду у відставці

Експрезидент Петро Порошенко та голова держави Володимир Зеленський, опинившись у владі, мали одразу запровадити воєнний стан.

Петро Порошенко та Володимир Зеленський
Петро Порошенко та Володимир Зеленський

Про це під час ефіру i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Влада та народ має усвідомити, що хто ми, та з ким маємо справу. Зокрема, деякі західні політики достатньо підготовлені та вміють стратегічно мислити з точки зору своїх інтересів. Хоча мало хто з ним має стратегічне мислення. Для цього достатньо подивитися, як в них хитаються думки. Згадаємо, які вони робили прогнози в перші дні повномасштабного вторгнення росії. Україні давали 3−4 дні. Навіть в Пентагоні говорили, що ми і тиждень не протримаємося. Далі, після того, як українці відбили: Суми, Чернігівщину та Київщину… та велика Харківська операція, все це викликало захоплення Заходу. Після того, як через них вийшов невдалий наступ на Запорізькому напрямку, наступає інертність Заходу та починаються розмови про перемовини з рф», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що особливо це стосується поляків. Адже українські воїни своєю кров’ю захищають їх право на страйк. Зокрема, на акції протесту проти України.

«Ми маємо це усвідомити», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що українці не поставили перед собою політично стратегічне завдання.

«Було зрозуміло, що Україні не уникнути війни з рф, але ми чомусь роззброювалися», — зазначає В. Шишкін.

Крім того, він нагадав, як актор В. Зеленський рвався на посаду президента.

«А чи розумів він, що очолить країну, яка вже веде війну. Адже війна почалася у 2014 році. Якби він був перспективно думаючою людиною, то мав взяти на себе тягар президента за стан справ в країні. В такому випадку він на другий день інаугурації мав би ввести воєнний стан. Адже 10% нашої країни було окуповано. Зокрема, Крим та половина Донецької та Луганської області. Тож вся робота мала запускатися відповідно до воєнного стану. До речі, попередник Зеленського Порошенко став президентом, коли вже було окуповано Крим та йшли бої у Донецькій та Луганській області. Тобто він став президентом воюючої країни. Чи усвідомлював це Порошенко? Якщо так, то чому він не ввів воєнний стан, чому злетіли 5 складів з боєприпасами, чому ми програли Дебальцево?», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що нашім політикам та провідникам сьогодні добре гріти свою п’яту точку у США та ЄС коштом крові наших бійців.