Військовий розповів, як позбутися дефіциту дронів в Україні

Україна досі не виробляє власні комплектуючи для дронів. Це є основною проблемою.

як позбутися дефіциту дронів в Україні
як позбутися дефіциту дронів в Україні

Про це в коментарі заявив військовослужбовець з позивним Рубін.

«Можливість логістики з Китаю дуже проблематична. Треба чекати кілька місяців. Крім того, росіяни також стоять в черзі до КНР. Ми знаємо, що росіяни вже самостійно розробляють плати, мотори та відео та радіопередавачі. Тобто вони власноруч створюють комплектуючи. В нас немає наукової агенції, яка б збирала всі розробки, які сьогодні потрібні фронту. А саме цим зараз займаються саме аерокосмічні війська в росії», — каже військовий.

Також за його словами, є багато проблем, які не вирішуються. Зокрема, досі не створена наукова агенція, яка б могла займатися розробками дронів. Наразі цим займаються волонтери та народ України.

«Люди створюють свої виробництва, самостійно паяють, складають, купляють комплектуючи. Робити це допомагають волонтери, а не держава», — каже Рубін.

За його словами, для того, щоб дронів вистачало, необхідні комплектуючі.

«Для цього потрібно вкладати в виробництво. Ціна програшу несорозмірна з ціною комплектуючих. Тому потрібно вже сьогодні створювати на території України відповідні виробництва. Зокрема, в горах. А якщо Захід завтра нам перестане давати зброю, ми що почнемо втрачати території? Насправді деяким керманичам не вистачає мізків. Адже купляють бруківку та ялинку, роблять ремонти, замість того, щоб вкладати у передові технології. Зокрема, в системи розмінування, стеження та сканування. Також в системи штучного інтелекту та роботизовані системи. Це треба було робити ще 1,5 роки тому. Зараз же ми бачимо, що на фронті рашисти на деяких ділянках просуваються на 4−5 км», — резюмує військовий з позивним Рубін.