Відкритий Подільсько-Воскресенський міст лише вводить людей в оману — архітектор

Відкритий мером Києва В. Кличко Подільсько-Воскресенський міст лише вводить в оману людей. Адже міст не виконує функції, які на нього покладали при будівництві.

Анатолій Фролов
Анатолій Фролов

Про це під час ефіру заявив голова Київського відділення УТОПІК, архітектор Анатолій Фролов.

«Нам кажуть — відкрито Подільсько-Воскресенський міст. Він починається на Подолі, а закінчується на Троєщині. Це означає, що чиновники вирішили його змінити. Будь-яке відхилення від генплану та створенної документації — це гроші. Більш того, територію, куди мав вести міст — продали. Там буде житлова забудова на так званому новому Подолі. Однак для цього потрібні зміни у Генплані та документації. Як архітектор вважаю, що, хтось проплатив столичним посадовим особам міста, тому міст не пішов прямо, а пішов на ліво та на право, щоб можна було з’їхати та заїхати. Основна траса зупинилася, бо якщо ми з моста з Троєщини їдемо на Поділ, то зліва йде велика забудова. В ній передбачені дорогі квартири. Однак інвесторів не попередили, що все одно через деякий час міст все одно буде будуватися. Поки ж міст, що відкрив Кличко лише вводить в оману людей. Тому на Глибочинській вулиці виникає великий затор. Все, що їде з лівого берега йде на Верхній та Нижній вал, а потім на Глибочинську, де великі затори», — каже архітектор.

Він підкреслив, що в Україні з 2005 року не змінювався Генплан. А міст не може бути побудовано без генплану.

«Це траса. Вона десь починається і десь закінчується. Дороги, як ріки — по якім йде транспорт. Транспорт має повертати, заїжджати і так далі. Ще при ексмері Омельченко почали будувати на Троєщині транспортну артерію для метрополітену. Потім її перебудували під швидкісний трамвай. Подільсько-Воскресенський міст планували для зменшення навантаження. Однак, його побудовано так, що він не виконує свою місію», — резюмує А. Фролов.

Нагадаємо, що з 1 грудня міський голова столиці відкрив Подільський міст, який будували останні три десятиліття і не добудували. Подільсько-Воскресенський міст було закладено, ще у 80-х роках. В 2024—2025 роках Подільський мостовий перехід (Подільський міст) має бути добудовано до 88% повної готовності. На це протягом двох років з бюджету Києва буде витрачено 1,8 млрд гривень, яких не вистачить навіть на 1 кілометр переходу.