Український снайпер побив світовий рекорд

Український снайпер В’ячеслав Ковальський побив світовий рекорд уразивши російського окупанта на відстані у 3800 метрів.

Український снайпер побив світовий рекорд
Український снайпер побив світовий рекорд

Інтерв’ю з бійцем опублікувало видання.

58-річний колишній бізнесмен та стрілець-спорстсмен, а нині снайпер підрозділу контррозвідки Служби безпеки України В’ячеслав Ковальський здійснив свій постріл незадовго до світанку 18 листопада.

Разом зі своїм напарником, який розраховував відстань, швидкість вітру та інші параметри, він облаштував позицію на протилежному від російських військових березі Дніпра в Херсонській області.

Двоє бійців спостерігали за групами російських військових, які рубали ліс. Вони розцінили їх незначними цілями для пострілу. Однак ближче до обіду до них прибула група з п’яти солдатів, і Ковальський помітив, як один з них інструктує інших — це був офіцер.

Прийнявши рішення про постріл напарник В’ячеслава почав вимірювати відстань до солдатів. Він розрахував параметри пострілу, вологість і температуру повітря, які впливають на швидкість польоту кулі.

Використовуючи всі ці параметри, Ковальський зробив пробний постріл на відстань 300 метрів в сторону від цілі. Напарник повідомив йому про промах — вони неправильно врахували швидкість вітру, яка знесла кулю на 60 метрів. Снайпер швидко перезарядив гвинтівку та повторно прицілився.