Британія планує збільшити об’єми допомоги Україні

Міністерство оборони Сполученого Королівства обіцяє збільшити об’єми допомоги для України у 2024 році.

Британія планує збільшити об’єми допомоги Україні
Британія планує збільшити об’єми допомоги Україні

Відповідну заяву зробив держсекретар з питань оборони Сполученого Королівства, Грант Шаппс. Він зазначив важливість фінансової та військової допомоги Україні у 2024 році для протистояння агресії Росії.

У 2024 році об’єм допомоги буде збільшений, так само буде збільшена кількість військовослужбовців які зможуть проходити навчання з військової підготовки відомої як, операція «Interflex».

До тренувань українських військових також приєднається і Румунія, що дозволить збільшити загальну кількість підготовленого особового складу.

Також ми будемо збільшувати наші зусилля з підготовки сухопутних сил — Румунія приєднається як одинадцятий учасник нашої операції Interflex. І тому минулого місяця я оголосив про великий новий пакет підтримки для України вартістю понад 100 мільйонів фунтів — розповів Грант Шаппс, держсекретар з питань оборони Сполученого Королівства.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення РФ на Україну, уряд Сполученого Королівства виділив 4.6 мільярди фунтів стерлінгів для підтримки Збройних Сил України. Додатково міністерство оборони забезпечить Україні передачу систем протиповітряної оборони, мостове обладнання, а також системи розмінування.