Україна разом з Milrem Robotics розроблятиме роботизовані системи

Milrem Robotics підписала угоду з Укроборонпром щодо спільної розробки мультидомених роботизованих оборонних систем нового покоління.

Україна разом з Milrem Robotics розроблятиме роботизовані системи
Україна разом з Milrem Robotics розроблятиме роботизовані системи

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Угода, підписана в ході Першого форуму оборонної промисловості (DFNC1) у Києві, включає кілька напрямків розробки та виробництва між Milrem Robotics та Укроборонпромом.

Як перший крок, сторони розпочнуть стратегічну співпрацю з визначення потреб України та варіантів використання роботизованих систем, які можуть посилити можливості українських збройних сил.

Після цього залучені українські компанії інтегруватимуть отриманий на полі бою досвід в існуючі роботизовані й автономні системи Milrem Robotics і розроблятимуть нові продукти для створення пілотованих і безпілотних систем.

Українські оборонні компанії також будуть залучені для інтеграції своїх технологій, таких як системи озброєння, радіоелектронна боротьба та обладнання для розмінування, з роботами Milrem, щоб відповідати вимогам збройних сил.

Крім того, сторони розглядають локалізацію виробництва роботизованих платформ розробки Milrem Robotics в Україні.

Мова йде про системи на базі багатоцільової платформи THeMIS, зокрема, про бойову THeMIS Combat озброєну кулеметним модулем, інженерну версію Combat Engineering що адаптована для виявлення мін і розмінування, а також безпілотних логістичних машин та їх модифікованих версій CASEVAC для евакуації поранених.

Наземна безпілотна платформа THeMIS у версіях Cargo, CASEVAC та Combat.

Багатоцільова платформа THeMIS може використовуватись як засіб доставки вантажів або ж допоміжна платформа для транспортування важкого озброєння, зокрема, мінометів.

Крім того, сама платформа може застосовуватись у версії Combat як автономна бойова система, що може нести дистанційно керований модуль з автоматичним гранатометом, кулеметом, ПТРК (Javelin) або 30-мм автоматичну гармату.

На сьогоднішній день у розпорядженні Сил оборони наявні 15 безпілотних наземних транспортних засобів THeMIS, що використовуються для підтримки логістики, евакуації поранених і розчищення маршрутів.