Ми стаємо країною інвалідів — підприємець

Треба змінювати владу, бо у нас найбільші борги в Європі через війну. Крім того, ми стаємо країною інвалідів.

Руслан Кривоніс
Руслан Кривоніс

Про це під час ефіру «Що нас об’єднуватиме після війни?» (Суспільні діалоги) заявив підприємець, засновник БФ «За Справжню Україну» Руслан Кривоніс.

«До людей важко доходить, що вони є власниками держави. Владу треба змінювати, бо те що вони зараз роблять в країні… Мені здається, що вони навіть не усвідомлюють, які можуть бути наслідки. Після війни треба буде обирати адекватну владу. Яка професія у людини — не має значення. А після того, як ми переможемо ставати на військові рейки вже не буде сенсу. Після війни почнеться безлад. Треба буде думати, як виживати далі. Адже у нас шалені борги — найбільше в Європі. До цього додається відсутність політики. Плюс не забувайте, що ми стаємо країною інвалідів. Треба думати над соціальним забезпеченням. Багато людей прийдуть з важкими пораненнями. Тому українцям варто навчитися голосувати не емоціями, обираючи владу», — каже підприємець.

Він підкреслив, що власники землі не відчувають небезпеки через продаж землі з 1 січня. «Власників земельних паїв цікавить лише оренда, яку їм кидають лише раз на рік величезні латифундії, а не розвиток своєї спільноти чи села. Тому вони її будуть продавати», — каже експерт.

За його словами, фермери та підприємці не можуть між собою домовитися, бо немає єдності. Адже в Україні створюють об’єднання для власних інтересів. В країні править популізм.

«Дуже багато шоу та емоцій. Однак немає поваги та етики підприємницького духу, як в США. Хоча в Японії є другий уряд — спілка підприємців, які надають свої рекомендації, щодо ведення бізнесу. Підприємці між собою там змогли домовитися. Вони зуміли перебудувати свою країну, і там тепер обирають кращих. В нас же обирають тих, хто висить на борді, завдяки потужній рекламній компанії. Як з цього кола вийти, треба сідати та думати. В першу чергу обирати тих людей, для яких суспільне має величезне значення. Адже політик в першу чергу має думати, як покращити якість життя. Має бути ідея побудови величної та економічно розвиненої України», — резюмує експерт.

*